Näin Horizon Forbidden West eroaa PlayStation 5:n ja PS4:n välillä

05.06.2021 22:09 | Muropaketin toimitus

Guerrilla Games on paljastanut tarkemmat erot studion odotetun Horizon Forbidden Westin PlayStation 5- ja PS4-versioiden välisistä eroista.

Game Informerin haastateltavana ollut pelin ohjaaja Mathijs De Jonge ja narratiivinen ohjaaja Benjamin McCaw paljastivat tarkemmin, mitä pelaajat voivat odottaa kummaltakin PS-versiolta.

Kehittäjät paljastivat ison osan pelistä kehitetyn ja testatun PlayStation 4:llä, joten pelaajien ei pitäisi olla huolissaan, etteikö tuleva toimintapeli pyörisi vanhemmalla raudalla. PS5:n omistajat saavat silti kokemuksestaan irti enemmän.

Kuten jo aiemmin uutisoimme PS5-versio on ainoa, joka sisältää kaksi erillistä kuvatilaa. Quality-kuvatilassa resoluutio on tarkempi 4K, mutta ruudunpäivitys on rajoitettu 30 fps:ään. Performance-tilassa ruudunpäivitys nostetaan puolestaan kuuteenkymmeneen, jonka myötä pelin visuaalisuudesta joudutaan jossain määrin karsimaan.

Tämän ohella PS5-versio käyttää erilaista renderöintiteknologiaa veden suhteen, minkä myötä vesi ja vedenalaiset kohtaukset näyttävät paljon paremmilta. Myös valaistus on kauttaaltaan paljon laadukkaampia ja on Aloyn kohdalla päällä koko ajan, kun taas PS4:llä vastaavaa järjestelmää käytetään vain joissain välivideoissa.

Näiden lisäksi PlayStation 5:llä päästään myös hyödyntämään DualSense-ohjainta ja 3D-ääntä, joiden luvataan tarjoavan entistä immersiivisempi kokemus.

IGN kokosi erot alla olevaan näppärään twiittiin, josta muutokset voi silmäillä nopeasti.

Muropaketin uusimmat