Näin nopeasti solmittiin peliteollisuuden suurin yrityskauppa – Activision Blizzard etsi ostajia

20.01.2022 22:43 Muropaketin toimitus

Activision Blizzard etsi aktiivisesti tahoja, joita kiinnosti yhtiön hankkiminen.

Activision Blizzardin johtoporras ja avainasemassa olevat omistajat halusivat myydä yhtiön, ja etsivät aktiivisesti ostajaa. Yhtiö lähestyi viime marraskuussa Microsoftia, ja Xbox ryhtyi välittömästi työskentelemään yrityskauppojen yksityiskohtien kimpussa, jotka saatiin sovittua joulun alla. Asiasta kertoo Gamesbeat.

Activision Blizzard koki asemansa epävarmemmaksi kuin koskaan aiemmin, eivätkä julkisuuteen tulleet häirintätapaukset auttaneet tilannetta. Activision Blizzardin mielestä massiivisten hittipelien valmistaminen ei ollut enää kestävällä pohjalla. Yhtiö julkaisee vieläkin maailman suosituimpia pelejä, mutta sillä on ollut vaikeuksia löytää kuluttajia Call of Duty -pelisarjan ulkopuolelta. Lisäksi Activision Blizzard ei enää ole houkutteleva työpaikka peliteollisuuden ammattilaisille.

Epätodennäköiset näkymät talouskasvuun veivät yhtiön johtajiston johtopäätökseen, jossa Activision Blizzardin myyminen on kaikkein paras ratkaisu yhtiön tulevaisuuden kannalta. Activision Blizzardin ahdingosta kertoo paljon se, että vaikka Call of Duty: Vanguard oli viime vuoden myydyin peli Yhdysvalloissa, ei sen tuoma menestys ollut riittävää. Viime vuoden toiseksi myydyin peli oli Call of Duty: Black Ops Cold War.

LUE MYÖS: Microsoft ostaa Activision Blizzardin – Kauppasumma lähes Suomen valtion vuosibudjetin verran