UUSIMMAT

Näin Sekiro: Shadows Die Twice eroaa Dark Souls -pelisarjasta

03.10.2018 18:49 | Muropaketin toimitus

FromSoftwaren seuraava peli Sekiro: Shadows Die Twice hylkää monet Dark Soulsista ja Bloodbornesta tutut ominaisuudet. Studion johtajan mukaan tarkoitus ei kuitenkaan ole tehdä Dark Soulsin vastakohtaa.

FromSoftware tunnetaan tummanpuhuvista roolipeleistään, kuten Bloodborne (2015) ja Dark Souls -sarjan pelit. Ensi vuonna ilmestyvä Sekiro: Shadows Die Twice poikkeaa kuitenkin edeltäjistään monella tavalla.

”Emme yritä mitenkään tarkoitukselle tehdä Sekirosta Dark Souls -pelien antiteesiä”, toteaa FromSoftwaren johtaja Hidetaka Miyazaki Polygonin mukaan. ”Sekirosta tulee jotakin tuoretta ja erilaista, mutta siinä tulee olemaan myös vanhoista peleistä tuttuja asioita.”

Dark Soulsista ja Bloodbornesta poiketen Sekiro on pikemminkin toimintapeli kuin roolipeli, ja se ei sisällä esimerkiksi verkko-ominaisuuksia tai hahmonluontia. Pelissä ei myöskään ole valtavaa määrää varusteita tai aseita, vaan pelihahmon pääaseena toimiva katana on pysyy pelin läpi samana.

Keski-aikaiseen Japaniin sijoittuvassa pelissä vaihtelua taisteluun tuovat erikoiskykyjä tarjoava kakkosase Mortal Blade, sekä päähenkilö proteesikäsi, jota on esitelty jo pelin trailereissa. Sekiro poikkeaa Souls-pelien perinteestä myös sillä, että siinä on mahdollisuus suoran taistelun ohella myös hiiviskellä.

”Stealth-ominaisuudet antavat mahdollisuuden tiettyyn rajaan asti edetä huomaamattomasti”, Miyazaki kuvailee. ”Kun sinua ei nähdä, voit salakuunnella vihollisia ja saada heiltä vihjeitä heikkouksista ja strategioista, jotka toimivat eri tapauksissa, tai oppia yksityiskohtia tarinasta.”

Miyazakin mukaan FromSoftwaren tapa kertoa tarinaa peleissään ei kuitenkaan Sekirossa poikkea valtavasti aiemmista. Erona on lähinnä se, että pelissä on aina sama päähenkilö, mikä tekee tarinankerronnasta Miyazakin mukaan jokseenkin yksinkertaisempaa kuin aiemmin.

Sekiro: Shadows Die Twice ilmestyy PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle 22. maaliskuuta. Alta näet pelin E3-trailerin.