UUSIMMAT

Näin suuren eron säteenseuranta saa aikaan Minecraftissa

21.10.2019 08:14 | Muropaketin toimitus | 2

 Säteenseuranta mahdollistaa dynaamisen valaistuksen, joka muuttaa Minecraftin ulkoasua suuresti.

Säteenseurannan kanssa pelin auringonvalo reagoi huomattavasti totuttua realistisemmalla tavalla eri pintoihin, ja valaisee ympäristöjä  eri tavalla mitä Minecraftissa on aiemmin totuttu. Säteenseuranta vaikuttaa myös siihen kuinka valoa luovat asiat, kuten soihdut ja laava, valaisevat ympäristöä.

Säteenseuranta lisää aitoa tuntua myös läpinäkyviin lasipintoihin, veteen ja jäähän. Alla näkyvällä videolla voi huomata, kuinka suuren eron Nvidian RTX-näytönohjaimilla toimiva säteenseuranta saa aikaan palikkamaailmassa. Yleiseen jakeluun säteenseurannan Minecraftiin lisäävä päivitys saapuu ensi vuonna, joten siihen asti pelaajien täytyy tyytyä demojen katseluun.

 

Keskustelu

Valot päälle? Ei tuossa eroa tee säteenseuranta, vaan ambient-valon poisto. Raytracing on pääosin mustaa ruutua, eli onhan siinä joo iso ero, vai oliko koko videon pointti vain trollata pimeydellä…

Niin tai näin, eroja esiteltiin hieman realistisemmin jo aikaa sitten:

Artikkelin vertailun uskottavuutta vähän syö myös se, että siinä ray-tracingiä verrataan jostain syystä ihan siihen ensimmäiseen originaaliin palikkavalaistukseen. Ei se mitään dynaamista edelleenkään ole, mutta kuitenkin smoothimpaa, kuin mitä videolla nähty verrokki.

Muropaketin uusimmat