Uusimmat

Näin Valve korjasi Team Fortress 2:n viime viikkoisen bugin aiheuttaman hattukriisin

03.08.2019 13:04 Muropaketin toimitus

Valve mokasi pahasti viime viikkoisen Team Fortress 2 -päivityksen kanssa ja sekoitti koko räiskintäpelin hattukaupan pahanpäiväisesti. Nyt ongelmaan on julkaistu ratkaisu.

Team Fortress 2:ssa on jo vuosien ajan ollut oma ekonomiansa, jossa harvinaisia hattuja ja skinejä on vaihdettu pelaajien välillä. Arvokkaimpien hattujen arvo on liikkunut tuhansissa euroissa.

Hatuista arvokkaimpia ovat ”unusual”-tason hatut, joiden löytäminen loottilaatikoista on hyvin epätodennäköistä ja joissa oli oma spesiaaliefektinsä. Viime viikolla hattupörssi meni bugin myötä hyvin pahasti sekaisin. Vanhemmista laatikoista löytyi 100 prosentin todennäköisyydellä unusual-tason hattu, mikä romautti erikoishattujen hinnat.

Nyt Valve on tehnyt päätöksen, jolla bugin aiheuttamat vahingot TF2:n ekonomiaa kohtaan yritetään minimoida. Valve huomasi, että vain hyvin harvat käyttäjät olivat hyötykäyttäneet bugia useiden hattujen verran, kun taas osa oli avannut vain yksittäisiä laatikoita. Näin ollen ensimmäinen avattu unusual-hattu muuttuu noin viikon päästä vaihdettavaksi, mutta muut bugin vuoksi avautuneet harvinaiset hatut pysyvät vaihtokelvottomina.

Vaihtokelvottomista hatuista saa halutessaan rahat takaisin Valvelta. Osa käyttäjistä oli paniikissa poistanut bugin tuomat unusual-hatut tileiltään ja nämä on palautetaan käyttäjille.

Muropaketin uusimmat