Näin Valve yrittää pelastaa kaikkien aikojen epäonnistuneimman pelinsä

31.03.2020 12:10 Muropaketin toimitus

Valve on julkistanut suunnitelmansa, jonka avulla pahasti flopattu Artifact yritetään pelastaa.

Valven digitaalisen korttipeli Artifactin alamäki alkoi heti sen julkaisun jälkeen. Se menetti kymmeniä tuhansia pelaajia jo ensimäisten parin viikon aikana, eikä tilanne ole muuttunut sen jälkeen yhtään helpommaksi.

Seuraavaksi Artifact tipahti Steamin 100 pelatuimman pelin joukosta, eikä tilanne helpottanut senkään jälkeen kun korttipeli oli menettänyt 97 prosenttia kaikista pelaajistaan alle kahdessa kuukaudessa. Viimeisen kuukauden aikana yhtäaikaisia Artifactin pelaajia on ollut linjoilla keskimäärin noin sata.

Nyt Valve on kuitenkin esitellyt, kuinka peli aiotaan elvyttää. Blogijulkaisun mukaan ”Artifact 2.0:ssa” alkuperäinen kolmesta linjasta muodostunut pelilauta säilytetään, mutta jatkossa kaikkia kolmea linjaa voi pelata yhtäaikaisesti.

Lisäksi erillisten korttien myyminen lopetetaan ja kortteja voi ansaita ainoastaa pelaamalla. Artifactiin lisätään myös uusi Hero Draft -pelimuoto.

Valve ei vielä paljastanut, milloin suljettu beta alkaa, mutta mukaan kutsutaan ensimmäisenä pelaajia jotka pelasivat myös alkuperäistä Artifactia.