Naughty Dog ei ole palaamassa klassikkosarjansa pariin, vaikka studion johtaja toivoisi toisin

15.04.2021 11:32 | Muropaketin toimitus

PlayStation-konsoleiden pidetty Jak and Daxter -sarja ei ole tekemässä yllättävää paluuta.

Sonyn menestyneimpiin studioihin kuuluva Naughty Dog on viime vuosina tunnettu Uncharted- ja The Last of Us -peleistä, mutta studion juuret ovat koko perheen seikkailuissa ja tasohyppelyissä. Crash Bandicoot -sarja on jo saanut uuden elämän toisen pelistudion toimesta, mutta toinen Naughty Dogin klassikkosarja näyttää pudonneen kelkasta.

Vuonna 2001 käynnistynyt Jak and Daxter -sarja oli aikanaan hyvin suosittu, mutta täysin uutta peliä sarjassa ei ole nähty yli vuosikymmeneen. Nyt Naughty Dogin toinen johtaja Evan Wells on kommentoinut fanien toiveita pelisarjan elvyttämiseksi.

”Kurjaa sanoa tämä heille, mutta meillä ei ole Jak and Daxteria kehitteillä”, Wells totesi tuoreessa haastattelussa Destructoidin mukaan.

Pelipomo lisäsi, että Pleikkarin toisen hittisarjan, Ratchet & Clankin uudet osat saavat hänen toivomaan, että he kehittäisivät lisää Jak and Daxteria. Hänen mukaansa studiolla on ”vieläkin paljon rakkautta Jak and Daxteria kohtaan”.

Pidetyn pelisarjan elvyttämiseksi on järjestetty jopa pelaajien some-kampanjoita, mutta valitettavasti nämä eivät ole tuottaneet tulosta. Jää nähtäväksi annetaanko Jak and Daxterin kadota historiaan vai annetaako sarja kenties toisen studion käsittelyyn, kuten Crash Bandicoot -pelit.