Näyttelijän kokaiinikohu johti sensuuriin: Sega muutti jopa pelihahmon kasvot

17.04.2019 13:49 | Muropaketin toimitus

Länsimaissa kesäkuussa julkaistavasta Judgement-pelistä on muutettu paitsi keskeisen hahmon ääni, myös ulkonäkö.

Suositun Yakuza-pelisarjan itsenäinen spin off -peli Judgment ilmestyi Japanissa loppuvuodesta 2018, ja tämän vuoden puolella se joutui erikoisen kohun keskelle. Kuten aiemmin kerroimme, jäi pelissä näyttelevä Pierre Taki kiinni kokaiininkäytöstä, mikä sai julkaisija Segan vetämään koko pelin väliaikaisesti markkinoilta.

Nyt Kotaku kertoo, että Sega on sensuroinut pelistä kaikki jäljet Takin näyttelijätyöstä. Hänen esittämänsä hahmon Kyohei Hamuran (kuvassa) ulkonäkö on muutettu, ja ääninnäyttely korvataan toisella näyttelijällä. Uudet kasvot, joista näet vertailukuvan Kotakun uutisesta, eivät Segan mukaan perustu yhteenkään todelliseen näyttelijään.

Taki tunnetaan japanissa myös Frozen-elokuvien ääninäyttelijänä, ja huumekohun vuoksi hänen äänensä poistettiin myös Disney-hahmoja vilisevästä Kingdom Heart III -pelistä. Huumetuomiot ovat Japanissa vakava asia, ja niistä voidaan antaa ankaria vankeusrangaistuksia.

Judgement ilmestyy PlayStation 4:lle maailmanlaajuisesti 25. kesäkuuta. Peli julkaistaan länsimaissa sekä englannin- että japaninkielisellä ääniraidalla, ja alta voit katsoa trailerin verran esimakua pelistä.

Muropaketin uusimmat