Ninjan mielestä Fortnite-ammattilaisia ei pitäisi rankaista huijaamisesta – ”Se nyt vaan on eri asia”

08.11.2019 20:00 | Muropaketin toimitus | 2

Kenties maailman kuuluisin Fortnite-pelaaja, Tyler ”Ninja” Blevins, on ottanut yllättävällä tavalla kantaa  Jarvis ”Jarvis” Kayen huijauskohuun.

Aiemmin kerroimme, kuinka maailmankuulu Fortnite-pelaaja Jarvis sai elinikäisen porttikiellon Fortniteen, kun hän esitteli avoimesti käyttämäänsä huijausohjelmaa YouTube-videolla.

Ninjan mukaan pysyvä banni ei ole reilu ratkaisu Jarvisia kohtaan ja Ninjan mielestä ammattilaispelaajien pitäisi saada huijaustapauksissa erityiskohtelua.

”Se nyt vaan on eri asia, onko kyseessä on miljoonia tilaajia viihdyttävä ammattilaispelaaja vai tavallinen pelaaja joka ei kiinnosta ketään. Ammattilaispelaaja menettää bannien myötä kaikki rahansa ja koko uransa. Jos bannaat tavallisen pelaajan, hän tekee vain uuden pelitilin ja jatkaa huijaamista”, Ninja totesi streamillaan.

Ninjan mielestä Jarvisin tapauksessa reilumpi ratkaisu olisi ollut esimerkiksi kuuden kuukauden mittainen määräaikainen porttikielto Fortniteen.

Keskustelu

Ei sitten tullut mieleen että ammattilaisen tapauksessa se on dekadia törkeämpi rikkomus kuin jos tavallinen pelaaja huijaa, varsinkin kun silloin on isot rahat kyseessä? Muutenkin on jotenkin käsittämätöntä että nykyajan mentaliteetillä jos olet rikas tai julkkis tulisi sinun päästä pälkähästä koska raha ja koska olet niin paljon tärkeämpi tyyppi kuin se tavallinen tallaaja.

Vertailun vuoksi kannattaisi ehkä käydä kyselemässä kuinka moni Olympialaisissa tai MM:issä dopingista kärähtänyt kilpailija on vielä otettu takaisin kisoihin. Lisäksi jos kyseessä on kaupallisen tahon tuote tai sponssaama joukkue, niin se kaupallinen taho hyvin pitkälle määrittelee miten toimitaan, koska on se maksava osapuoli.

Tuo jarvis on ilmeisesti 17 vuotias. Se tekee tuosta hieman enemmän ymmärrettävää, ei välttämättä silti hyväksyttävämpää.

Muropaketin uusimmat