Nintendo jaksaa kierrättää: Pelipulasta kärsivälle Switchille luvataan lisää Wii U -pelien käännöksiä

26.06.2017 19:33 | Muropaketin toimitus

Nintendo-johtaja Reggie Fils-Aime on paljastanut, että yhtiön uudelle Switch-konsolille tullaan julkaisemaan lisää aiemmin Wii U:lle ilmestyneitä pelejä.

Kuten totesimme keväällä julkaistussa katsauksessa, on maaliskuussa ilmestyneen Nintendo Switchin suurimpia ongelmia rajallinen pelivalikoima. Suuria pelijulkaisuja on tähän mennessä ilmestynyt uutuuskonsolille vain kaksi, ja niistäkin toinen, Mario Kart 8 Deluxe, oli uudelleenjulkaisu Wii U:lle jo kolme vuotta aiemmin ilmestyneestä karting-pelistä.

Myös syyskuussa Switchille saapuva Pokkén Tournament Deluxe on Mario Kartin kaltainen, lisäsisällöllä varustettu uudelleenjulkaisu. Nintendo of American johtaja Reggie Fils-Aime onkin paljastanut, että yhtiö suunnittelee lisää uudelleenjulkaisuja.

GameSpotin mukaan Fils-Aime tähdentää, että yhtiö tulee tuomaan kaikkiin peleihin myös uutta sisältöä.

”Paras esimerkki on mielestäni Pokkén Tournament Deluxe”, Fils-Aime kommentoi. ”Lisätaistelijat antavat faneille syyn pelin ostamiseen.”

Fils-Aime ei paljastanut vielä mitään tiettyjä uudelleenjulkaisuja, mutta hän vakuutti, että julkistuksia on luvassa. Yksi todennäköisesti Switchille kääntyvä peli on Wii U:lle vuonna 2014 ilmestynyt Super Smash Bros., sillä kyseessä on yksi alustansa menestyneimmistä peleistä

Wii U -konsolia on myyty vain noin 13,5 miljoonaa kappaletta, mikä tekee siitä Nintendon heikoimmin menestyneen kansainvälisesti julkaistun pelikonsolin. Pelivalikoimaa voi siis perustellusti tuoda uudelle alustalle siinä mielessä, että vain harvat ovat pelanneet Wii U -pelejä alkuperäisellä alustallaan. On kuitenkin harmillista, jos uudelleenjulkaisut lykkäävät Switchin omien pelien kehittämistä.

Nintendo Switchin seuraavat suuret pelijulkaisut ovat Splatoon 2, joka ilmestyy 21. heinäkuuta, sekä 27. lokakuuta ilmestyvä Super Mario Odyssey.