Nintendo-johtaja: ”Loottiboksit ovat turhan huonossa maineessa”

18.06.2018 22:40 | Muropaketin toimitus

Nintendo of American johtaja Reggie Fils-Aimé on puolustanut loottibokseja. Hänen mukaansa muut kehittäjät ovat tehneet olennaisen virheen niiden toteutuksessa.

Loottilaatikoista on käyty runsasta keskustelua viimeisen parin vuoden ajan, ja etenkin viime syksynä ne herättivät paljon närää Star Wars: Battlefront II -pelin kohdalla. Monet kehittäjät ovatkin irtisanoutuneet kokonaan loottiboksien käyttämisestä peleissään, mutta nyt ne ovat saaneet myös yllättävän puolustajan.

”Laajasti sanottuna loottiboksit ovat turhan huonossa maineessa”, kommentoi Nintendo of American johtaja Reggie Fils-Aimé VG24/7:n mukaan. ”Sellainen pelimekaniikka, että ostetaan jotakin minkä sisällöstä et olla aivan varmoja, on yhtä vanha kuin pesäpallokortit.”

Fils-Aimén mukaan monet muut pelikehittäjät ovatkin mokanneet olennaisella tavalla loottiboksien toteutuksessa. Hän korostaa Nintendon uskovan, että loottiboksien tapa saada sattumanvaraisia tavaroita peliin voi olla mielenkiintoinen ”niin kauan kuin se ei ole ainoa tapaa saada ne tavarat”.

”Se on asia, jossa monet kehittäjät ovat tehneet virheitä”, Fils-Aimé toteaa.

Kuten VG24/7 huomauttaa, Nintendon osin omistaman The Pokémon Companyn klassisessa keräilykorttipelissä ja sen digitaalisessa versiossa Pokémon TCG Onlinessa (2011) käytetään samanlaista pelimekaniikkaa: onhan loottibokseissa sama idea kuin keräilykorttipelien booster packeissa.