Nintendo kuritti piraattia – Puhui itsensä pahasti pussiin

01.06.2021 21:42 Muropaketin toimitus

Nintendon pelejä laittomasti jakelevan sivuston ylläpitäjä on tuomittu miljoonakorvauksiin.

Laittomasti Nintendon pelejä jakelevan ROMUniverse-sivuston ylläpitäjä on hävinnyt oikeustaistelun Nintendoa vastaan. Tuomioistuin tuomitsi asian Nintendon hyväksi, joka vaati vahingonkorvauksia lähes yli kymmenen miljoonan euron verran. Sivusto on sittemmin suljettu, kertoo VGC-sivusto.

Nintendo teki rikosilmoituksen jo vuonna 2019, jolloin se väitti, että sivuston ylläpitäjä Matthew Storman latasi ja jakeli nettisivullaan laittomasti Nintendon pelejä. Lisäksi Nintendo esitti, että Storman ansaitsi sivuston kautta rahaa maksullisten käyttäjätilien ansiosta. Storman tunnusti, että hän tienasi sivustolla vuonna 2019 yli 20 000 euroa.

Storman kielsi väitteet, ja päätti lähteä oikeuskäsittelyyn ilman asianajajaa. Hänen mukaan ROMUniverse ei riko mitään lakeja, eikä hän ole henkilökohtaisesti ladannut pelejä sivustolleen. Storman ei saanut tuomioistuinta vakuuttuneeksi, sillä hän oli aiemmin myöntänyt ladanneensa pelejä sivustolle.

Nintendo ei saanut tahtoaan läpi alkuperäisten vahingonkorvausten osalta, sillä Storman joutuu maksamaan korvauksia yli miljoonan euron verran.