UUSIMMAT

Nintendo Switch Onlinen myötä tallennukset voi viimein varmuuskopioida, mutta ilmaista sekään ei ole

08.05.2018 19:50 | Muropaketin toimitus

Nintendo Switchin syksyllä avautuvasta maksullisesta verkkopalvelusta on annettu lisätietoja. Tuleva palvelu mahdollistaa viimein myös Switch-tallennusten varmuuskopioinnin.

Nintendo Switch ilmestyi yli vuosi sitten, mutta tähän mennessä pelitalennusten varmuuskopiointi ei ole ollut mahdollista. Tähän tulee kuitenkin syksyllä muutos, sillä Nintendo on julkistanut, että syksyllä avautuva Nintendo Switch Online -palvelu mahdollistaa tallennusten kopioinnin pilvipalveluun.

Ilmaista tämä ei toki ole, sillä samoin kuin PlayStation Plussalla, on pilvipalvelun tallennustila maksumuurin takana. Kuten Eurogamer kertoo, ei Switchillä voi myöskään PS4:n tai Wii U:n tapaan varmuuskopioida tallennuksiaan ulkoiselle alustalle. Maksullinen verkkopalvelu tulee siis olemaan varmasti melko suosittu jo tästä syystä.

Jossakin vaiheessa syyskuuta avautuvan verkkopalvelun hinnaksi kerrotaan vuositilauksella 20€ vuodessa, mutta kolmen ja yhden kuukauden tilauksilla siitä saa tietysti maksaa suhteessa enemmän. Hinta on suhteellisen huokea, mutta se kattaa vain yhden käyttäjätilin. Jopa kahdeksan jäsenyyttä sisältävä perhetilaus maksaa halvimmillaan 35€ vuodessa.

Hyvä uutinen on kuitenkin se, että maksullinen palvelu tuo mukanaan nipun ilmaisia pelejä. Heti kättelyssä online-palvelu sisältää 20 ilmaista NES-peliä, joiden joukossa ovat muun muassa Super Mario Bros., Dr. Mario ja The Legend of Zelda.

Valitettavasti maksullisen online-palvelun myötä verkkopelaaminen Nintendo Switchillä muuttuu maksulliseksi, Xboxin ja PlayStationin tapaan. Nintendon virallisella sivustolla listataan kaikenlainen online-pelaaminen maksullisen palvelun alle.