Nintendo Switchistä on kaikessa hiljaisuudessa tullut yksi historian myydyimmistä pelikonsoleista

07.01.2022 11:15 | Muropaketin toimitus

Nintendo Switch myi viime vuonna Japanissa paremmin kuin mikään muu markkinoilla oleva konsoli. Uudet miljoonamyynnit ovat nostaneet Switchin maailman menestyneimpien pelikonsoleiden joukkoon.

Nintendo Switch ei vieläkään ole Suomessa mikään supersuosittu pelialusta, mutta toisin on kotimaassaan Japanissa. Kotaku raportoi, että viime vuonna Japanissa myytiin 5,3 miljoonaa Switchiä, eli enemmän kuin mitään muuta konsolia. Esimerkiksi hittikonsoli PS5 jäi saarivaltiossa alle miljoonan kappaleen myynteihin.

Vuonna 2017 ilmestynyt Nintendo Switch onkin hitaasti mutta varmasti noussut yhdeksi maailman menestyneimmistä pelikonsoleista. Sitä on kaikkiaan myyty jo 92,87 miljoonaa kappaletta, eli enemmän kuin esimerkiksi Xbox 360 -hittikonsolia myytiin koskaan.

Tällä hetkellä Nintendo Switch on siis kaikkien aikojen viidenneksi myydyin kotikonsoli. Jos sama menestys jatkuu, Switch ohittaa pian myyntiluvuissa sekä Nintendo Wiin (101 miljoonaa) sekä alkuperäisen Pleikkarin (102 miljoonaa).

Nintendo Switch ilmestyi 3. maaliskuuta 2017. Pian vietetään siis pelikonsolin 5-vuotissyntymäpäiviä. Konsolin myydyimmät pelit ovat (tässä järjestyksessä) Mario Kart 8 Deluxe, Animal Crossing: New Horizons ja Super Smash Bros. Ultimate.