Nintendolla menossa menestysvuosi – Switch, SNES Mini ja Super Mario Odyssey myyvät huikeita määriä

01.11.2017 10:17 | Muropaketin toimitus

Nintendo on julkaissut kunnioitettavia myyntilukuja kuluvalta vuodelta. Nintendo Switch ja juuri julkaistu Super Mario Odyssey ovat osoittautuneet hittituotteiksi.

Kun Nintendo Switch keväällä ilmestyi, ei hybridikonsolin menestys ollut mitenkään taattu. Wii U oli osoittautunut flopiksi, eikä kukaan ollut yrittänyt Switchin reseptiä aiemmin. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että Switchistä on tulossa todellinen hittikonsoli.

Nintendon juuri julkaisemien myyntilukujen mukaan Nintendo Switchiä on myyty puolen vuoden aikana noin seitsemän miljoonaa kappaletta, kertoo VG24/7. Nintendon mukaan lukema koskee niitä kappaleita, jotka ovat jo löytäneet tiensä kuluttajien käsiin. Kun ottaa huomioon, että Wii U myi koko elinaikanaan vain 13,56 miljoonaa kappaletta, näyttää siltä, että Switch saattaa selättää edeltäjänsä myyntiluvut jo ensimmäisen vuoden aikana.

Lisäksi Nintendo arvioi, että juuri julkaistua Super Mario Odyssey -peliä olisi myyty ensimmäisen kolmen päivän aikana peräti kaksi miljoonaa kappaletta. Vertailukohtana kerrottakoon, että esimerkiksi Switchin julkaisupeliä The Legend of Zelda: Breath of the Wildia on kerrottu myydyn kaikkiaan yli 4 miljoonaa kappaletta. Voisi olettaa, että Super Mario tulee pian ylittämään Zeldan myyntiluvut.

Nintendo niittää menestystä myös retrokonsolimarkkinoilla, sillä syyskuun lopussa julkaistu Super Nintendo Classic Mini -konsoli on sekin myynyt jo kaksi miljoonaa kappaletta. Odotettu konsoli sai Muropaketin testissä kehuja esimerkiksi pelivalikoimasta ja kahdesta peliohjaimesta.

Nintendo Switchin menestys on varmasti japanilaisyhtiölle valtava helpotus, sillä lyhytikäinen Wii U jäi lopulta heikompiin myyntilukuihin kuin mikään yhtiön aiemmista konsoleista, 1970-luvulla julkaistua Color TV-Gamea lukuunottamatta. Muistelimme hiljattain Nintendon 40-vuotiasta esikoiskonsolia.