Uusimmat

Nintendolta käsittämätön veto: Mario Partyn peleistä vain 12% toimii verkossa, ja sekin vähä on Online-maksun takana

07.10.2018 12:00 Muropaketin toimitus

Uuden Super Mario Party -pelin sisällöstä vain pieni osa toimii verkossa, ja tästä huolimatta verkkopeli edellyttää Nintendo Switch Online -jäsenyyttä.

Perjantaina ilmestyneen Super Mario Partyn myyntivaltti on minipelien määrä. Klassisen pelisarjan tuorein osa tarjoaa pelaajille peräti 84 erilaista minipeliä, joita pelataan tietysti tuttuun tapaan lautapelin muodossa.

Siksi Nintendon uutukaisen verkkopelin toteutus onkin hyvin erikoinen valinta. Kuten Polygon kertoo, on Super Mario Partyn verkkopeli nimeltään Online Mariothon, ja se sisältää ainoastaan kymmenen minipeliä Mario Partyn koko sisällöstä. Tämä tarkoittaa, että vain vajaat 12% pelisisällöstä toimii verkossa.

Lisäksi Online Mariothon ei toimi samaan tapaan kuin peruspeli, vaan siinä neljä pelaajaa osallistuu viiteen, arvottuun minipelisessioon. Mario Partyn klassinen lautapelimuoto on siis pelattavissa vain paikallisesti, joko yhden tai kahden konsolin voimin.

Online-moodin rajoitus tuntuu kohtuuttomalta etenkin siksi, että Nintendo Switchin verkkopeli on juuri muuttunut maksulliseksi. Nintendo Switch Onlinen käynnistyessä syyskuun puolivälissä valtaosa verkkopelaamisesta siirtyi maksumuurin taakse.

Poikkeukset ovat mahdollisia, sillä hittipeli Fortnite: Battle Royalea voi yhä pelata Switchillä ilman Online-tilausta. Super Mario Partyn viralliselta pelisivulta kuitenkin selviää, että sen verkkopeli edellyttää maksullista jäsenyyttä.

Muropaketin arvio Super Mario Partysta ilmestyy lähiaikoina.

Muropaketin uusimmat