Nintendon golf-pelistä sensuroitiin alastomuutta sisältänyt demonijuliste

20.09.2017 19:43 | Muropaketin toimitus

Infinite Minigolf -pelin Switch-versiosta on sensuroitu aikuisempaan makuun suunnattu juliste, joka johti pelin ikärajan nostamiseen Pohjois-Amerikassa.

Kun ajatellaan videopelien sensurointia, ei ensimmäisenä tulisi mieleen Zen Studiosin rento minigolf-peli Infinite Minigolf. Kotaku kuitenkin kertoo, että juuri kyseinen peli on todellakin joutunut pienen mutta poikkeuksellisen sensuurin kohteeksi.

Jonkin aikaa sitten pelin ikärajaluokitus vaihtui Pohjois-Amerikassa kaikille sallitusta E-luokituksesta teini-ikäisille suositeltuun T-luokitukseen. Pian tämän jälkeen peli katosi Nintendo Switchin eShopista.

Syyksi ikärajan nostamiseen arveltiin rohkeaa julistetta, jonka tarkkasilmäiset saattoivat bongata pelimaailmasta. Kuva, jonka voit nähdä Kotakulla, vaikuttaa esittävän jonkinlaista demonia, jonka jalkojen juuressa on muutama alaston ihmishahmo. Nyt kun peli on palannut uudelleen myyntiin, on juliste vaihtunut kesympään versioon, jonka näet tästä.

Erikoista tapauksessa ei ole niinkään se, että ronski juliste sensuroitiin, vaan se, kuinka se ylipäätään päätyi selvästi koko perheelle suunnattuun peliin. Kotaku ei raportoi, onko sama muutos tehty Infinite Minigolfiin myös muilla alustoilla.

Muropaketin uusimmat