Nintendon johtaja pyytää pelaajilta anteeksi – syynä oikeusjutun poikinut ongelma

01.07.2020 07:20 | Muropaketin toimitus

Joy-Con -ohjainten tapausta käsitellään Yhdysvalloissa oikeudessa asti.

Ei ole mikään salaisuus, että Nintendo Switchin viralliset Joy-Con -ohjaimet kärsivät teknisistä ongelmista, joista ärsyttävintä ja yleisintä kutsutaan driftiksi. Tällä tarkoitetaan, että ohjainsauva rekisteröi liikettä silloinkin, kun pelaaja ei edes koske ohjaimeen.

Nintendo ei kuitenkaan ole laskenut näitä ongelmia kuuluvaksi konsolin takuuseen, mikä on poikinut useiden pelaajien yhteisen joukkokanteen Yhdysvalloissa. Nyt yhtiön presidentti Shuntaro Furukawa on kommentoinut asiaa.

Eurogamerin mukaan Furukawalta kysyttiin tuoreessa sijoittajatilaisuudessa Joy-Con -ohjaimista, jossa kohtaa hän pyysi anteeksi pelaajilta.

”Joy-Coneihin liittyen pyydämme anteeksi asiakkaillemme aiheutuneita ongelmia”, Furukawa kommentoi.

Nintendo-pomo kertoi myös, että yhtiö pyrkii aktiivisesti parantamaan tuotteitaan. Hän kuitenkin totesi, ettei voi kommentoida asiaa enempää oikeusjutusta johtuen.

Jää nähtäväksi, kuinka oikeushaasteelle käy ja joutuuko Nintendo vielä maksamaan korvauksia tai muuttamaan takuumenettelyään. Joy-Con -ongelmia on havaittu myös viime syksynä ilmestyneessä Switch Lite -versiossa, jossa ohjaimet ovat kiinteä osa itse konsolia.