Uusimmat

Nintendon tuleva lisälaite tekee älypuhelimesta klassisen Game Boyn

06.10.2018 15:05 Muropaketin toimitus

Nintendo on julkaisemassa puhelinkotelon, joka toimii samalla peliohjaimena. Vielä ei kuitenkaan ole julkistettu mitään mahdollisista peleistä.

NES ja SNES -konsoleiden pienemmät retroversiot ovat osoittautuneet myyntimenestyksiksi, eikä olisi ihme, jos Nintendo panostaisi jatkossakin runsaasti klassikkopelien uudelleenjulkaisuihin. Siksi uuden patentin paljastama lisälaite ei tavallaan tule yllätyksenä.

Kuten Polygon kertoo, on Nintendo patentoinut Game Boy -konsolia (kuvassa) muistuttavan älypuhelinkotelon, jonka painikkeet oikeasti toimivat. Puhelin suljetaan koteloon ja konsolin napit osuvat kosketusnäyttöön, kun niitä painaa. Sopivilla sovelluksilla kotelo toimisi siis samaan tapaan kuin alkuperäinen Game Boy.

Nintendon tarkat suunnitelmat eivät kuitenkaan ole vielä selvillä, sillä mitään tietoa ohjainkotelolla toimivista peleistä ei vielä ole paljastettu. Vaikuttaa kuitenkin todennäköisestä, että Nintendo tulisi julkaisemaan vanhoja pelejään Virtual Consolen kaltaisella mobiilisovelluksella, niin että ne olisi suunniteltu uudella ohjaimella pelattaviksi.

Ajatus ei ole ollenkaan huono, sillä Game Boy on yksi maailman menestyneimmistä alustoista, ja sen retropeleille olisi varmasti kysyntää. Game Boy ja sen väriversio Game Boy Color ovat myyneet yhteensä yhteensä yli 118 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Tätä paremmin ovat historian kaikista pelikonsoleista menestyneet ainoastaan Nintendo DS ja PlayStation 2.

Game Boyn pelikirjastossa olisi myös valtavasti klassikoita, jotka löytäisivät varmasti vielä nykyäänkin pelaajia. Käsikonsolin myydyimpiä pelejä olivat esimerkiksi Tetris, alkuperäiset Pokémon-pelit Red, Green ja Blue, sekä Super Mario Land.

Vielä ei ole tiedossa, milloin Game Boy -ohjainkotelo tulee markkinoille. Jäämme odottamaan Nintendon julkistusta asiasta.