UUSIMMAT

Nintendon uusi tavaramerkki näyttää vahvistavan N64-konsolin odotetun miniversion

23.05.2018 11:20 | Muropaketin toimitus

Nintendo on jättänyt Japanissa uuden tavaramerkkihakemuksen, joka vahvistaa huhuja tulevasta Nintendo 64 Classic Mini -konsolista.

Nintendon perättäisinä vuosina julkaisemat NES Classic Mini ja SNES Classic Mini -retrokonsolit ovat muodostuneet niin suuriksi myyntimenestyksi, että ensiksi mainittua tuodaan tänä vuonna uusi erä markkinoille. Ei siis kuulosta mitenkään yllättävältä, että Nintendon huhutaan suunnittelevan vastaavaa mini-versiota myös Nintendo 64:stä.

Nintendo 64:n mini-versiosta huhuttiin alunperin jo viime kesänä, kun Nintendo jätti Euroopassa uuden tavaramerkkihakemuksen useampien konsoleidensa ohjaimista. Nyt uusi, tällä kertaa Japanissa jätetty Nintendo 64 -tavaramerkkihakemus tuo tukea huhulle, kuten Bleeding Cool raportoi. Sivuston mukaan uusi N64-hakemus koskee muun muassa ”videopeliohjelmaa, peliohjainta, joystickia ja tv-pelikonetta”, mikä kaikki viittaa kokonaiseen konsolijulkaisuun.

Vuonna 1996 markkinoille saapunut Nintendo 64 on NES ja SNES -konsoleiden jälkeen Nintendon menes myös monia klassikkopelejä, kuten alustan myydyimmät pelit Super Mario 64 (1996), Mario Kart 64 (1996), GoldenEye 007 (1997) ja The Legend of Zelda: Ocarina of Time (1998).

Koska N64 oli yksi maailman tunnetuimmista konsoleista, kuulostaa ajatus N64 Mini -retrokonsolista täysin uskottavalta. Tarkempia huhuja julkaisusta ei ole, mutta arvatenkin luvassa olisi jälleen alkuperäistä pienempi konsoli, jonka mukana tulisi joukko valmiiksi asennettuja pelejä. Jäämme odottamaan vahvistusta huhuille.