UUSIMMAT

Nintendon venäläispomo raivosi pelistremaajalle – yhtiö tutkii tätä ja muita valituksia johtajasta

23.11.2018 13:05 | Muropaketin toimitus

Venäjän Nintendon johtaja Yasha Haddaji on saanut runsaasti kritiikkiä, kun hän raivosi suorassa pelistreamissa pelaajille ja järjestäjille. Johtajasta on valitettu muistakin syistä.

Nintendo kertoo aloittaneensa selvityksen Venäjän paikallisjohtajan Yasha Haddajin toiminnasta hänestä levinneen videon vuoksi. Hiljattain järjestetyssä Mario Kart 8 Deluxe -pelistreamissa paikalla ollut Haddaji aukoi suorassa lähetyksessä päätään järjestäjille, valitti huonosta promootiota ja nimitteli osallisia törkeästi.

Streami yritettiin luonnollisesti poistaa verkosta, mutta se ehti jo levitä, ja olennaiset hetket voi yhä nähdä asiasta uutisoivan Eurogamerin sivuilta.

”Haddajin käyttäytyminen ja sanavalinnat eivät missään tapauksessa ole yhtiömme arvojen mukaisia”, todetaan Nintendon antamassa lausunnossa.

Haddaji on saanut kritiikkiä myös muista syistä. Eurogamerin mukaan paikallisjohtaja on vastuussa esimerkiksi siitä, että Pokémon-keräilykorttien myynti lopettettiin Venäjällä, ja että tuoretta Pokémon Let’s Go Eevee -peliä ei toimitettu tarpeeksi maahan, jolloin se loppui nopeasti kaupoista suuren kysynnän vuoksi.

Change.orgissa avattu vetoomus ”Pelastakaa Venäjän Nintendo omalta johtajaltaan” on uutisen kirjoitushetkellä kerännyt jo melkein 7 000 allekirjoitusta. Yhtiö vakuuttaakin ottavansa kaikki valitukset vakavasti.

”Olemme tietoisia muistakin syytöksistä, jotka tulivat esiin videon myötä, ja teemme nyt perusteellisen tutkimuksen”, Nintendolta todetaan. ”Otamme nämä asiat erittäin vakavasti, emmekä kommentoi enempää niin kauan kuin tutkimus on käynnissä.”

Muropaketin uusimmat