Uusimmat

Ei kuulosta lupaavalta – Xbox Series S:n kiintolevylle ei montaa peliä mahdu

05.11.2020 08:00 Muropaketin toimitus

Xbox Series S:n 500 Gt kiintolevyn potentiaalinen riittämättömyys on ollut viime viikkoina esillä, ja nyt siihen on saatu mahdollisesti musertava vastaus.

Tuoreen huhun mukaan tulevan konsolin tallennuskapasiteetti olisi todellisuudessa ainoastaan 364 gigaa. Näin väittää ainakin Reddit-käyttäjä, joka kertoo saaneensa Xbox Series S -konsolin itselleen etuajassa.

Ottaen huomioon, että Xbox Series S on täysin digitaalinen konsoli ja että nykyisten pelien tiedostokoot ovat jatkaneet kasvamistaan, vuotanut tallennustila ei vaikuta lupaavalta. Esimerkiksi Call of Duty: Warzone vie itsessään yli 100 gigaa tilaa.

Spekulaatiot potentiaalisesta riittämättömyydestä käynnistyivät ensimmäisten Xbox Series X -testien ilmaannuttua verkkoon, jolloin selvisi teran kiintolevyllä varustetussa konsolissa olevan oikeasti käytettävissä olevaa tilaa 802 gigan edestä. Tuolloin Series S:n kohtalosta ei vielä ollut tietoa, mutta epäilijät olettivat vastaavan tilakadon olevan edessä myös Microsoftin edullisemmalla konsolilla.

Xbox Series -malleihin voi tosin ostaa erillisen teran kokoisen laajennuskortin, joka maksaa Suomessa 250 €.

Microsoftin seuraavan sukupolven konsolit julkaistaan 10. marraskuuta.