Uusimmat

Nyt ovat maisemat kohdillaan: Voit löytää oman kotitalosi tästä syksyn uutuuspelistä – Pääsimme lentämään jopa tutun kesämökin saunan yli

26.08.2020 19:18 Muropaketin toimitus

Microsoft Flight Simulatoriin on mallinnettu satelliitti- ja karttadatan sekä tekoälyn avustuksella lähestulkoon koko maapallo. Pelistä voikin löytää vaikka oman kotitalon.

Muropaketin varsinainen Microsoft Flight Simulatorin arvostelu ilmestyy ensi sunnuntaina, mutta pienenä esimakuna julkaisemme jo etukäteen pienen otteen tulevasta testistä:

”Esimerkiksi eri kaupunkien asuinalueet löytyvät Microsoft Flight Simulatorista kohtalaisen tarkkoina kopioina. Aivan yksi yhteen -kopiota aidoista kaduista ja taloista ei kannata aina odottaa, mutta pääpiirteittäin rakennukset, tiet ja puistot osuvat hyvin kohdilleen.

Yksi ensimmäisistä asioista, joita pelissä tekee mieli tehdä, onkin lentää oman kotikaupungin ylitse ja tarkistaa, löytyykö oma kotitalo pelistä. Omalla kohdallani noin vuosi sitten rakennettu asuntoni oli sen verran uusi, ettei se ollut ehtinyt mukaan peliin, mutta naapurirakennus oli kyllä oikealla paikallaan. Lisäksi kartalta löytyi myös suvun pieni kesämökki, ja jopa muutaman neliön saunarakennus oli löytänyt tiensä lentosimulaattorin maailmaan.”

Esimerkkinä alla olevassa kuvassa voi nähdä, miltä Helsingin keskusta näyttää Microsoft Flight Simulatorissa (kuvaa voi klikata suuremmaksi). Kuva on otettu rautatieaseman yläpuolelta ja tarkkasilmäiset voivat huomata koneen oikealla puolella Eduskuntatalon, kun taas syystä tai toisesta hieman lättänäksi muuttunut Tuomiokirkko näkyy vasemmassa reunassa.