Uusimmat

Nyt riitti: PUBG Corp. haastoi kopiopelien kehittäjän oikeuteen tekijänoikeusrikkomuksista

08.04.2018 19:34 Muropaketin toimitus

PlayerUnknown’s Battlegroundsia Blueholen alaisuudessa kehittävä PUBG Corp. on haastanut kopiopelejä tehtailleen NetEasen oikeuteen tekijänoikeusrikkomuksista.

PlayerUnknown’s Battlegrounds käännettiin jokin aika sitten mobiililaitteille yllättävänkin mainion PUBG Mobilen merkeissä. Kiinalainen NetEase ehti apajille kuitenkin ensin, sillä tämän kehittämät Battle Royale -pelit Rules of Survival sekä Knives Out ovat olleet tarjolla iOS:ille jo pidemmän aikaa.

Nyt PUBG:ia Blueholen alaisuudessa kehittävä PUBG Corp. on kyllästynyt NetEasen apinointiin ja haastanut nämä oikeuteen tekijänoikeusrikkomuksista, raportoi Arstechnica. Aseenaan PUBG Corpilla on 25-kohtainen lista eri asioista, joita Rules of Survival sekä Knives Out ovat varastaneet PUBG:ista.

Esimerkkeinä PUBG:ista varastetuista ideoista ovat muun muassa ”100 pelaajan taistelukenttä, johon hypätään lentokoneesta”, ”pienevä, rinkimäinen taistelukenttä” sekä ”odotusaula, jossa pelaajat voivat ammuskella toisiaan.” Listaan kuuluu myös ”ruanlaittovälineiden käyttäminen aseina”, jolla viitataan molemmista peleistä löytyvään ikoniseen paistinpannuun.

Jää nähtäväksi, miten oikeusjutussa käy. Monet haasteessa mainitut yksityiskohdat sopivat myös Epic Gamesin Fortnite: Battle Royaleen, jota ei kuitenkaan ole syytetti tekijänoikeusrikkomuksista.

 

Muropaketin uusimmat