Nyt se varmistui – tällainen on pelikehittäjille suunnattu PlayStation 5

22.08.2019 14:38 | Muropaketin toimitus

Väitetystä PlayStation 5:n kehittäjäversiosta on noussut äskettäin kohu, sillä pelikoneen patenttihakemus on tullut julkisuuteen. Nyt eräs pelikehittäjä on todennut, että hakemuksessa näkyvän konsolin ulkonäkö pitää paikkansa.

Seuraavan PlayStationin ulkonäkö on noussut pinnalle sen myötä, kun pelikoneeseen liittyvä patenttihakemus julkaistiin. Muropaketti uutisoi asiasta eilen.

Kyseessä on pelikehittäjille suunnattu PlayStation 5, eikä patenttihakemuksessa näkyvä pelikonsoli ole välttämättä lainkaan samanlainen, kuin kuluttajille suunnattu laite.

Esimerkiksi PlayStation 4:n kehittäjäversio poikkeaa myyntiin tulleesta konsolista hyvin merkittävästi, kuten kuvasta näkyy.

Patentista käy ilmi, PS5-kehittäjäversion on muotoillut Yasuhiro Ootori, joka tunnetaan PlayStation 4-laitteistosuunnittelijana.

Codemasters-studion Matthew Scott on paljastanut sosiaalisessa mediassa, että PlayStation 5:n kehittäjäversion ulkonäkö on sama, kuin mitä patentissa näytetään. Scott toteaa, että hänen studiollaan on lukuisia tällaisia konsoleita pelikehittämistä varten.

Scottin paljastus poistettiin sosiaalisesta mediasta, sillä Sonylla on mitä luultavimmin studioiden kanssa sopimus, jonka mukaan pelikonsolista ei saa paljastaa minkäänlaisia tietoja. Sony ei ole kommentoinut asiaa, tiedottaa Gametransfers-sivusto.

Patenttihakemukset ovat julkista tietoa, joten Codemasters-studion taiteellisen johtajan kommentti pitää mitä luultavimmin paikkansa.