Nyt vaikuttaa vahvasti siltä, että Xbox Series X – ja Series S -konsoleita ei kannata odottaa suurelta osin Suomeen vielä tänä vuonna

23.09.2020 16:20 | Muropaketin toimitus

Microsoftin seuraavan sukupolven konsoleiden saaminen vielä tämän vuoden puolella voi olla epätodennäköistä, jos tulevia malleja ei ennättänyt napata itselleen heti ensimmäisten joukossa.

Tiistaina ennakkotilattavaksi tulleiden Xbox Series X – ja Xbox Series S -mallien kysyntä on ollut kova myös Suomessa, jossa ensimmäiset erät myytiin ennakkoon loppuun lähes välittömästi. Valitettavasti ennakkotilaajat voivat olla Suomessa myös ainoat, jotka saavat konsolinsa ylipäätään tämän vuoden puolella.

Useat Microsoftin tulevia konsoleita jälleenmyyvät kaupat, kuten Verkkokauppa.com, Telia ja Konsolinet, ovat ilmoittaneet käyttäjilleen erinäisiä polkuja pitkin, etteivät he saa konsoleita Suomen maahantuojalta kuin vasta aikaisintaan tammikuussa 2021. Muropaketti sai myös tietää, että Prismoissa tilanne on näillä näkymin sama.

Microsoftin viralliset kivijalkajälleenmyyjät Suomessa, Gigantti ja Power, ovat niin ikään lopettaneet jo Xbox Series X -mallien ennakkomyynnin verkkokaupoissaan. Gigantin sivuilla Xbox Series X:n kerrotaan saapuvan varastoon seuraavan kerran 1. joulukuuta, joten loppuvuodesta voi olla vielä mahdollisuus napata konsoli talteen, jos ennakkotilauksessa ei lykästänyt. Xbox Series S -mallia on sen sijaan edelleen kirjoitushetkellä tilattavissa.

Microsoftin Pohjoismaiden PR-vastaava kommentoi Muropaketille tilannetta seuraavanlaisesti:

”Odotamme suurta kysyntää Xbox Series X:lle ja Xbox Series S:lle loppuvuodesta. Kuten aiempien ennakkotilausten kanssa, jälleenmyyjät ja saatavuus vaihtelevat alueittain. Paikalliset jälleenmyyjät tietävät tarkemmin [konsoleiden] saatavuudesta Suomessa.”

Virallisesti Xbox Series X ja S julkaistaan maailmalla 10. marraskuuta.

Muropaketin uusimmat