Obsidian faneilleen: “Jättäkää Bethesda ja Fallout 76 rauhaan”

13.02.2019 19:16 | Muropaketin toimitus

The Outer Worlds -pelin kimpussa olevat Obsidian Entertainmentin -studion kehittäjät eivät ole mielissään siitä, kuinka Bethesdaa ja Fallout 76:ta riepotellaan julkisuudessa.

Obsidian Entertainment julkisti The Outer Worlds -tieteisseikkailun viime vuoden Game Awards -tapahtumassa, eikä kestänyt pitkään, kun peli sai aikaan innostunutta odotusta. The Outer Worlds on avoimen pelimaailman toimintaroolipeli, jossa tulee olemaan monia uniikkeja hahmoja syvällisen tarinan lisäksi. Pelin takana on samoja henkilöitä, jotka olivat kehittämässä kahta alkuperäistä Falloutia ja Fallout: New Vegasia.

The Outer Worldsia onkin verrattu Bethesdan Fallout-sarjaan, ja monet Fallout 76:n vihaajat ovat ilkkuneet Bethesdalle, että ottakaapa opiksenne, näin pelejä kuuluu tehdä. Obsidianin toimitusjohtaja Feargus Urquhart ei ole innostunut tällaisesta asenteesta.

Urquhart on todennut haastattelussa, ettei Obsidian toivo kuin pelkkää hyvää Bethesdalle – The Outer Worlds ja Bethesdan Falloutit eivät taistele samoista markkinoista. Bethesda on viemässä Falloutia uusille poluille, eikä siinä ole mitään väärää – se on Bethesdan täysin oma valinta, sanoo Urquhart. Bethesda omistaa Falloutin, joten se saa tehdä sille mitä haluaa.

Obsidianilla tiedostetaan, että monet pelaajat nauttivat siitä Falloutista, joka oli olemassa ennen Fallouta 76:ta. Studio haluaakin antaa pelaajille mahdollisuuden palata samoihin tunnelmiin The Outer Worldsin kautta. Ihmiset pitivät Fallout: New Vegasista, joten tuntuu hyvältä ajatukselta tarjota kokemus, joka on mahdollisimman lähellä sitä, summaa Urquhart.

Gamerant-julkaisu muistuttaa, ettei Obsidianilla ja Bethesdalla ole aina ollut erityisen hyvät välit: Bethesda ei maksanut luvattuja bonuksia Obsidianille, sillä Fallout: New Vegas ei saanut tarpeeksi hyviä arvioita – vaikka peli on saanut Metacriticissä 84 pistettä.

Niinpä ei ole kovin kummallista, että aiemmin Obsidianilla työskennellyt Chris Avellone vastasi The Outer Worldsin julkistusuutisiin twiittamalla pelin olevan suuri haistattelu Bethesdalle.

The Outer Worlds ilmestyy PlayStation 4:lle Xbox Onelle ja PC:lle vielä tämän vuoden puolella. Lisätietoja pelistä löytyy sen nettisivuilta.