Obsidian-kehittäjä: “Emme ole idiootteja” – Pelien bugisuus johtuu pelkästään julkaisijoiden tiukoista aikatauluista

04.06.2019 19:20 | Muropaketin toimitus

Obsidian tunnetaan sellaisena studiona, jonka pelit eivät välttämättä ole aivan valmiina julkaisun aikoihin. Eräs Obsidianin pelikehittäjistä on avautunut aiheesta, ja kertonut mistä oikein on kyse.

Obsidian Entertainmentin suunnittelujohtaja Josh Sawyer on todennut, että studion on mahdollista päästä eroon maineesta sellaisena pelitalona, joka julkaisee bugisia pelejä.

Ratkaisu on yksinkertainen: pelit vaativat enemmän aikaa ja kunnollista projektisuunnittelua.

Lisäksi Sawyerin mukaan kaikkia bugeja ei saa mitenkään pois monimutkaisista ja epälineaarisista peleistä, kuten esimerkiksi Fallout: New Vegasista.

Hän kertoo, että Obsidian sai itse päättää milloin Pillars of Eternity -pelit julkaistaan, joten ilmestymispäivän siirtäminen sujui helposti, jotta pelit saadaan valmiiksi. Asiasta uutisoi VGC-sivusto.

Sawyer toteaa, etteivät Obsidianilla työskentelevät ole idiootteja, sillä studion maine on hyvin tiedossa. Hän lisää, että jos julkaisijalla on kiinteät aikarajat, on Obsidian voimaton korjaamaan pelien bugeja.

Obisidian kehittää parhaillaan The Outer Worlds -roolipeliä, joka ilmestyy PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja PC:lle myöhemmin tänä vuonna.