Obsidian paljasti tärkeän syyn studion myyntipäätökseen, liittyy oluen juontiin

12.10.2021 14:51 | Muropaketin toimitus

Obsidianista oli kiinnostunut Microsoftin lisäksi myös toinen suuri pelialan toimija.

Obsidian Entertainmentin toimitusjohtaja Feargus Urquhart on kertonut syyn sille, miksi studio hyväksyi Microsoftin ostotarjouksen. Obisidianista oli kiinnostunut myös toinen suuryritys. Asiasta kertoo Games Radar -sivusto.

“Meitä lähestyi toinen suuri pelijulkaisija, jonka edustajan kanssa olin lounaalla. Hän tiedusteli, onko meitä koskaan houkuttanut ajatus studion myymisestä. Sanoin, että toki, jonka jälkeen hän totesi, kuinka vaikeaa studioiden hankkiminen on tällä hetkellä”, Urquhart muisteli.

LUE MYÖS: Mikä brändi on Suomessa vihatuin? Maailmalla se on Microsoft

Nimeltä mainitsematon julkaisija halusi siirtää Obsidianin työntekijät sellaisen projektin äärelle, jonka pariin on haastavaa palkata työvoimaa.

“Tämän takia hylkäsin ostotarjouksen, sillä yritysten pitää olla työkulttuureiltaan yhteensopivia. Ostajien tulee olla sellaisia ihmisiä, joiden kanssa voi istua kaljan äärelle. Jos näin ei voi toimia, pitää tarjousta pohtia uudelleen”, Urquhart totesi.

Microsoft hankki Obsidian Entertainmentin 2018, jolloin studio tunnettiin peleistä Fallout: New Vegas ja Pillars of Eternity 2: Deadfire. Obsidian on sittemmin tuonut markkinoille The Outer Worldsin monine DLC-lisäosineen, ja pienen seikkailupelin nimeltä Grounded.

Tällä hetkellä studion projektina on Avowed, joka on Pillars of Eternity -maailmaan sijoittuva ensimmäisestä persoonasta kuvattu roolipeli.