Oculuksen perustaja ei usko virtuaalilasien tai VR-pelien menestykseen

15.07.2019 19:02 | Muropaketin toimitus

Oculuksen perustajakuusikkoon kuuluva Jack McCauley ei usko että Oculuksen virtuaalilasit tai VR-pelit ylipäätään tulevat lyömään ikinä lävitse.

Facebook osti virtuaalilaseja kehittävän Oculuksen viisi vuotta sitten kahdella miljardilla dollarilla. Ennakko-odotuksista huolimatta yhtiön vuonna 2015 jättänyt McCauley ei näe valoa kehnoista myyntiluvuista kärsineen Oculuksen tunnelin päässä. ”Jos tulisimme ikinä myymään mitään, olisimme jo myyneet”, McCauley sanoo CNBC:n haastattelussa.

Alkuperäisiä DK1-laseja myytiin vain 70 000 kappaletta, ja DK2-mallia 150 000 laitteen edestä. Edullisia Oculus Go -laseja on myyty yli kahden miljoonan laitteen edestä. Vertailun vuoksi, Sonyn PS4-laitteita myytiin vuonna 2018 17,8 miljoonaa kappaletta.

Ylipäätään McCauley ei usko VR-pelien vetovoimaan. ”Videopelit eivät ole kehittyneet 3D-elämyksiksi monesta eri syystä. En tiedä mikä saisi ihmiset pelaamaan VR-pelejä konsolipelien tavoin kuusi tuntia putkeen”, McCauley ihmettelee. ”Laitat lasit päähäsi ja koet wow!-efektin, mutta mitä sitten pitäisi tehdä?”

Muun muassa Guitar Heron ja Xbox 360:n kehityksessä mukana ollut McCauley omaa vankan kokemuksen pelialalta eikä usko, että lisärahan upottaminen Oculukseen on hyvä idea. ”Saatan toki olla väärässä, mutta olen tehnyt tätä jo pitkän aikaa. Jokaisella on oma aavistuksensa, joka kuiskuttelee onko itse oikeassa vai väärässä. Minä uskon olevani oikeassa.”

Korjaus 18.7.: Sonyn PSVR myyntiluvut muutettu PS4 myyntiluvuiksi. Toimitus kiittää tarkkaavaista lukijaa huomiosta ja pahoittelee kömmähdystä.