Oddworld-sarjan aliarvostetuin peli saa uuden elämän yllätysjulkaisun myötä

17.09.2018 14:05 | Muropaketin toimitus

Oddworld: Stranger’s Wrath käännetään uudelle alustalle 13 vuotta alkuperäisen julkaisun jälkeen.

Oddworld-pelisarjan tunnetuimmat pelit ovat varmaankin yhä aikanaan PlayStationille ilmestyneet Oddworld: Abe’s Oddysee (1997) ja sen jatko-osa Abe’s Exoddus (1998). Siksi onkin yllättävää, että kaikkiaan neljäs Oddworld-peli on juuri saamassa uudelleenjulkaisun.

Kuten Eurogamer kertoo, ilmestyy vuonna 2005 julkaistu Oddworld: Stranger’s Wrath pian Nintendo Switchille. Tarkasta aikataulusta ei ole tietoa, mutta tuore käännös on jo pelattavissa tällä viikolla järjestettävässä EGX 2018 -pelitapahtumassa, kuten olevassa twiitissä kerrotaan.

Stranger’s Wrath sai aikanaa erinomaiset arviot, mutta kaupallisesti se jäi pahaksi flopiksi Oddworld Inhabitants -studiolle. Pelin alkuperäinen Xbox-versio myi vain 600 000 kappaletta, ja studion mukaan sen olisi pitänyt myydä miljoona kappaletta enemmän päästäkseen omilleen. Myöhemmin peli on käännetty HD-versiona muun muassa PlayStation 3:lle.

Stranger’s Wrathin ohella Oddworld-studio kehittää parhaillaan Abe’s Exodduksen vapaata remake-versiota, joka on nimeltään Oddworld: Soulstorm. Tämänkään pelin tarkempaa julkaisupäivää ei tiedetä.