Odotetulle kauhupelisarjalle huhuillaan jatkoa – nyt tekijät vastaavat, onko Silent Hill todella kehityksessä

12.07.2021 09:12 | Muropaketin toimitus

Blooper Team on kommentoinut verkossa leviäviin huhuihin, joiden mukaan studio työstäisi uutta Silent Hill -peliä.

IGN:lle antamassaan haastattelussa studion operatiivinen johtaja Tomasz Gawlikowski kommentoi vallitsevia huhuja ja toteaa niiden olevan liioiteltuja. Hän ei kuitenkaan myöskään kiellä Silent Hillin olemassaoloa.

Huhut käynnistyivät, kun Silent Hillin omistava Konami ilmoitti aloittaneensa yhteistyön kauhupeleistään tunnetun Blooper Teamin kanssa. Sopimuksen myötä studio saa itselleen mahdollisuuden ”luoda uusia tai aiempiin pelisarjoihin perustuvia pelejä” Konamille.

Aiemmin tänä vuonna Silent Hillin säveltäjä Akira Yamaoka puolestaan vihjaili työskentelevänsä jälleen kehutun kauhupelisarjan parissa toteamalla kyseessä olevan projekti, ”josta fanit odottavat kuulevansa”. Yamaoka sävelsi myös Blooper Teamin edelliseen peliin, The Mediumiin, osan sävellyksistä.

Huhut lähtivätkin näiden johdosta liikkeelle, sillä käyttäjät löysivät Blooper Teamin saaneen rahoitusta H2O, Black ja Dum Spiro -pelien tekemiseen. H20 paljastui sittemmin Layers of Fear 2:ksi, mutta toisen kahdesta jälkimmäisestä spekuloitiin olevan mahdollisesti Silent Hill. Juuri tätä puolta Gawlikovski kommentoi lehdelle:

”Verkkospekulaatiot, jotka pohjautuvat vanhoihin tai vääristyneihin tietoihin, voivat toisinaan johtaa pelaajien keskuudessa outoihin teorioihin”, Gawlikovski totesi.

Hän jatkoi, että Dum Spiro -projekti on toistaiseksi hyllytetty odottamaan parempaa hetkeä, kun taas alkuperäinen idea Blackille on niin ikään hyllytetty. Samaa projektinimeä käytetään kuitenkin nyt kehitteillä olevaa uutta peliä varten.

Joten vaikka Gawlikovski kumoaa verkossa liikkuneet huhut, hän ei myöskään suoraan sano, ettei Silent Hill -peliä ole kehitteillä.