Odotetun Diablo 2: Resurrectedin ohjaajan kommentti ostopäätöstä harkitseville faneille: ”Tehkää kuten oikeaksi koette”

20.09.2021 10:16 | Muropaketin toimitus

Activision Blizzardin tällä viikolla julkaistava Diablo 2: Resurrected on studion ensimmäinen julkaisu oikeuskanteen jälkeen.

Aiemmin tänä vuonna Kalifornian osavaltio haastoi Activision Blizzardin oikeuteen myrkyllisestä työkulttuurista, jossa studiota syytetään muun muassa seksuaalisesta häirinnästä ja syrjinnästä. Tämä on johtanut paitsi studion sisäisiin toimenpiteisiin ja muutoksiin, myös herättänyt vahvan reaktion Blizzardin fanien keskuudessa.

Torstaina julkaistavan Diablo 2: Resurrectedin ohjaaja Rob Gallerani onkin kertonut Axiosille tekijöiden tukalasta tilanteesta, jossa hartaudella tehty uusi peli ollaan julkaisemassa studiolle hyvin huonoon aikaan. Gallerani sanookin kaikille ristiriitaisissa tunnelmissa eläville faneille, että heidän kannattaa tehdä mahdollisen ostopäätöksen suhteen ”päätös, joka tuntuu heille itselleen oikealta”.

Monet Blizzard-fanit ovatkin kertoneet avoimesti aikovansa boikotoida studion pelejä, kunnes työkulttuurin väärinkäytökset korjataan. Tämä on näkynyt myös isoimpien sponsoreiden kohdalla, jotka ovat luopuneet sopimuksistaan muun muassa Overwatch-liigojen osalta.

Studio onkin jo aloittanut laajat muutokset poistamalla muun muassa sittemmin erotettujen työntekijöiden aikaansaannoksia nykyisistä peleistä, mutta suurempia ja studion työkulttuuriin konkreettisesti vaikuttavia muutoksia saataneen odottaa paljon pidemmän aikaa.

Lue myös: Ensituntumat | Diablo 2:n päivitetty versio voi olla järkytys – Aika on kullannut muistot, mutta silti klassikkopeli koukutti taas kerran