UUSIMMAT

Onko luvassa Game Boy -uudelleenjulkaisu? – Nintendo rekisteröi uuden tavaramerkin

12.10.2017 14:15 | Muropaketin toimitus

Nintendo on rekisteröinyt uuden Game Boy -tavaramerkin Japanissa. Tämä saattaa tarkoittaa, että yhtiö valmistautuu julkaisemaan NES ja SNES -konsoleiden retroversioita muistuttavan Classic Mini -version myös klassisesta käsikonsolista.

Viime vuonna julkaistu NES Classic Mini -retrokonsoli oli valtava menestys, jonka on kerrottu palaavan markkinoille ensi vuonna. Syyskuun lopulla julkaistu SNES Classic Mini myi sekin loppuun jo ennakkovarauksissa. Nintendon klassisten konsoleiden retroversioille on siis kiistatta kysyntää.

Siksipä Nintendon uusi tavaramerkkihakemus herättääkin huomiota. Kotaku raportoi, että peliyhtiö on jättänyt Japanissa uuden tavaramerkkihakemuksen Game Boylle. Tavaramerkkihakemus kattaa monta tuoteryhmää kaulakoruista ja puhelinkuorista lähtien, mutta siinä mainitaan myös videopelikonsolit ja pelit. Alla olevassa twiitissä näet myös tavaramerkkihakemuksen mukana olleen kuvan.

On hyvinkin mahdollista, että Nintendo valmistautuu julkaisemaan Game Boy Classic Minin. Toistaiseksi tämä on kuitenkin pelkkää spekulaatiota. Vastaava huhu käynnistyi heinäkuussa myös Nintendo 64 -konsolista, silloinkin tavaramerkkihakemuksen siivittämänä. Jäämme odottamaan virallisia julkistuksia.

Alkuperäinen Game Boy ilmestyi vuonna 1989, ja siitä tuli yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä pelikoneista. Game Boy ja Game Boy Color -käsikonsoleita on myyty yhteensä yli 118 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti.