Uusimmat

Onko tässä vuoden yllätyshitti? Roolipeli Octopath Traveler myi miljoona kappaletta ja loppui kaupoista

06.08.2018 13:35 Muropaketin toimitus

Square Enixin roolipeli Octopath Traveler on noussut alle kuukaudessa yhdeksi Nintendo Switchin myydyimmistä peleistä.

Heinäkuun puolivälissä julkaistu Octopath Traveler näyttää olevan muodostumassa yllätyshitiksi. Vaikka asialla onkin Final Fantasy -sarjasta tunnettu pelitalo Square Enix, on peli menestynyt yllättävän hyvin ollakseen vain yhdelle alustalle julkaistu peli, joka ei lisäksi ole osa mitään aiempaa pelisarjaa.

VG24/7 raportoi, että vain Nintendo Switchille kehitetty roolipeli on myynyt jo yli miljoona kappaletta, vaikka sen ilmestymisestä on alle kuukausi. Tällä lukemalla Octopath Travelerista on tullut yksi Switchin myydyimmistä peleistä, sillä vain 11 muuta Switch-peliä on onnistunut ylittämään miljoonan kappaleen rajapyykin.

Kysyntä taisi yllättää myös Square Enixin, sillä VG24/7:n mukaan pelin fyysiset kappaleet vietiin käsistä, ja ainakin Japanissa ja Yhdysvalloissa peliä on tulossa lisää hyllyihin vasta 1-2 kuukauden kuluttua.

Octopath Traveler on yllättävä menestyjä myös siksi, ettei se ole mikään huippumoderni peli. Kyseessä on retrohenkinen, vuoropohjainen fantasiaroolipeli, joka yhdistelee 16-bittistä tyyliä HD-grafiikoihin. Alla oleva traileri tarjoaa kattavan esittelyn pelistä.