UUSIMMAT

Outoa mutta totta: Fallout 4:n vaikein haaste saattaa olla yhden piirakkapalan syöminen

19.06.2019 14:15 | Muropaketin toimitus | 1

Pelisivusto Polygonin toimittaja huomasi, että Fallout 4:stä löytyvän piirakkapalan saaminen käsiinsä on erittäin epätodennäköistä.

Fallout-peleissä riittää haasteista deathclaw-hirviöistä (kuvassa) aina säteilymyrkytykseen. Mutta oudoimpia haasteita taitaa olla Fallout 4:n täydellisesti säilyneen piirakkapalan syöminen.

Polygon kertoo, että pelistä löytyy Port-a-Diner -automaatti, jota käyttämällä voi yrittää saada sisään suljetun piirakan (”Perfectly preserved pie”) käsiinsä. Kovin todennäköistä tämä ei kuitenkaan ole.

Fallout Wikiasta löydetyn laskentakaavan mukaan asian määrää käytännössä pelihahmon onnekkuus, eli Luck-ominaisuus, sekä yritysten määrä. Vaikka hahmon Luck olisi nostettu 10:een, on pelaajalla vain kahden prosentin mahdollisuus saada piirakka ulos automaatista.

Jos tällä lukemalla yrittää 26 kertaa, on todennäköisyys 50 prosenttia, ja matalammalla Luck-lukemalle yrityksiä vaaditaan tietysti paljon lisää.

Mitään kovin erityistä piirakka ei tee, vaan se yksinkertaisesti parantaa 30 pistettä pelihahmon terveyttä. Projektille ei siis kannata uhrata koko elämäänsä, ellei sitten pyri jostakin syystä kerämään kaikkia Fallout 4:n esineitä.

Vuonna 2015 ilmestynyt Fallout 4 on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Se on yhä pitkäikäisen pelisarjan tuorein yksinpeli, sillä viime syksynä ilmestynyt Fallout 76 on verkkopohjainen selviytymispeli.