UUSIMMAT

Ouya-pelikonsolin tarina päättyy vihdoin – Pelikauppa suljetaan lopullisesti ensi kuussa

23.05.2019 12:20 | Muropaketin toimitus

Ouya oli eräs ensimmäisistä Androidiin perustuneista mikrokonsoleista. Miljoonien edestä joukkorahoitusta kerännyt konsoli floppasi kuitenkin pahasti liian suurten puheiden ja useiden epäonnistumisien siivittämänä.

Vuonna 2015 pelilaitevalmistaja Razer osti Ouyan, tarkoituksenaan hyötyä konsolin silloisesta käyttäjäkannasta ja infrastruktuurista. Ouyan palvelut ja sen pelit integroitiin osaksi Razerin Forge TV:tä ja MadCatz Mojo -mikrokonsolia, mutta myöskään alkuperäisen Ouyan ostajia ei unohdettu, vaan konsolin pelikauppa jatkoi elämäänsä.

Nyt Ouyan tarina on kuitenkin päättymässä. Polygonin mukaan Ouyan, Forge TV:n ja Mojon palvelut suljetaan lopullisesti kesäkuun 25. päivänä, jonka jälkeen uusien pelien ostaminen ei enää onnistu. Palveluiden sulkemisen jälkeen jo valmiiksi omistetut pelit saattavat toimia tulevaisuudessakin, mikäli ne eivät vaadi verkkoyhteyttä.

Menestynein alun perin Ouyalle kehitetyistä peleistä oli Matt Thorsonin kehittämä TowerFall, joka on sittemmin käännetty PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle, PlayStation Vitalle ja Nintendo Switchille.