Overwatch ja World of Warcraft -kehittäjä Blizzard etsii työntekijöitä uusiin projekteihin: luvassa yhteistyövetoinen toimintaroolipeli?

12.09.2018 10:32 | Muropaketin toimitus

Blizzard Entertainmentilla on avoinna useita työpaikkoja, jotka antavat vinkkiä studion tulevista peleistä.

World of Warcraftista (2004) ja Overwatchista (2016) tunnettu Blizzard Entertainment on avannut joukon uusia työpaikkailmoituksia toistaiseksi julkistamattomiin peliprojekteihin, kertoo PC Gamer. Kyse saattaa olla yhdestä pelistä tai sitten useammasta, sillä tämä ei ilmoituksista tietenkään käy selväksi.

Ilmoitukset antavat kuitenkin vihjeitä siitä, millaisia projekteja Blizzardilla on suunnitteilla. Studio näyttäisi valmistelevan pelejä mobiilialustoille, PC:lle sekä konsoleille, ja joissakin ilmoituksissa mainitaan kaksi jälkimmäistä myös yhdessä. Joissakin toivotaan esimerkiksi ”innostusta yhteistyöpeleihin, roolipeleihin ja lautapeleihin”, ja toisissa taas mainitaan erikseen toimintapelit.

Haussa on sekä taiteilijoita että pelisuunnittelijoita, mikä kertoo siitä, että ainakin osa projekteista on vielä alkutekijöissään. Ilmoituksissa mainitaan myös sekä ensimmäisen että kolmannen persoonan kuvakulmat.

Hämärien projektien lisäksi yhtiöllä on erillisiä ilmoituksia julkistamattomien Diablo-pelien kehitykseen, eli mainitut ilmoitukset eivät oletettavasti koske Diablo-sarjaa. Työpaikkojen perusteella vaikuttaa mahdolliselta, että Blizzard olisi kehittämässä esimerkiksi seuraajaa Overwatchille tai jotakin aivan uutta, yhteistyöpainotteista roolipeliä.

Olipa luvassa mitä tahansa, jäämme odottamaan mielenkiinnolla Blizzardin tulevia julkistuksia.