UUSIMMAT

Overwatch League sensuroi äärioikeistolaisten suosiman meemin pelaajilta

21.03.2018 09:52 | Muropaketin toimitus

Overwatch-pelin virallinen peliliiga estää pelaajia käyttämästä Pepe the Frog -meemiä, josta on tullut suosittu äärioikeistolaisten ja natsimielisten järjestöjen keskuudessa.

PC Gamer raportoi, että menestynyttä Overwatch-pelaaja Jay ”Sinatraa” Wonia pyydettiin pari päivää sitten poistamaan Twitterissä julkaisemansa meemikuva. 18-vuotias Won totteli pyyntöä ja antoi ymmärtää, että itse Overwatch League -peliliiga pyysi häntä tekemään näin. Tämä onkin osoittautunut todeksi.

PC Gamerin mukaan Overwatch League pyrkii nimittäin estämään kaikki julkaisut, joissa esiintyy Pepe the Frog -meemikuva. Alunperin vuonna 2005 julkaistusta Boy’s Club -sarjakuvasta peräisin oleva sammakkomeemi on nimittäin yhdistetty vahvasti äärioikeistolaisiin ja natsimielisiin ryhmiin.

Know Your Meme -sivusto kertoo, että suosittua ja sinänsä viatonta meemiä ovat aikanaan käyttäneet julkkikset Katy Perrysta lähtien. vuodesta 2015 lähtien se on kuitenkin liitetty yhä vahvemmin erilaisiin viharyhmiin.

”Overwatch League yrittää lannistaa viharyhmiin liittyvien symbolien ja kuvien, kuten Pepe the Frogin käyttämistä”, kommentoi liigan edustaja PC Gamerin mukaan.

Linjaus ei koske vain ammattipelaajia, vaan myös pelitapahtumien yleisöä. Aiemmin tänä vuonna Kotaku kertoi, että kahdelta fanilta takavarikoitiin Pepe-sammakkoa esittänyt kyltti Overwatch Leaguen kauden avajaistilaisuudessa.