Overwatch-ohjaaja Jeff Kaplan ei seiso Blizzardin Hong Kong -kohuun johtaneen päätöksen takana

09.11.2019 16:47 | Muropaketin toimitus

Blizzardin toimet Hearthstone-pelaaja Chung ”blitzchung” Ng Waita kohtaan ovat herättäneet raivoa ja yleisen Blizzardia vastustavan liikkeen internetissä. Nyt Overwatch-ohjaaja Jeff Kaplan on kertonut haastattelussa, ettei pelaajan rangaistus ollut hänen mielestään oikeudenmukainen 

Kaikki alkoi, kun hongkongilainen Hearthstone-pelaaja blitzchung saapui Hearthstone-ottelun jälkeiseen haastatteluun pukeutuneena kaasumaskiin ja suojalaseihin ja lausui hongkongilaisten protesteja tukevan kommentin.

Blizzard reagoi tapahtumiin heittämällä blitzchungin ulos Hearthstone Grandmasters -ohjelmasta, antamalla hänelle porttikiellon tuleviin peleihin ja vetämällä takaisin hänen voittamat palkintorahat. Lisäksi Blizzard erotti blitzchungia haastatelleet henkilöt ja poisti streamin tallenteen näkyvistä. Syyksi Blizzard ilmoitti ”Blizzardin julkisen kuvan ja imagon vaarantamisen”.

Tapauksen jälkeen yhteisöpalvelu Redditissä ja muissa internetin pelajaayhteisöissä on alettu boikotoida Blizzardin pelejä ja palveluita ja monet ovat muun muassa innostuneet poistamaan Blizzard-tunnuksensa. Lisäksi internetissä on alkanut leviämään runsaasti Blizzard-vastaisia meemejä, sarjakuvia ja muuta materiaalia. Kohun jälkeen Blizzard julkaisi oman näkökulmansa asioista ja lyhensi blitzchungin rangaistusta kuuteen kuukauteen. Lisäksi J. Allen Brack totesi BlizzConien yhteydessä Blizzardin hätiköineen tapauksessa.

Kaplan kertoo Washington Postin haastattelussa olleensa helpottunut, kun rangaistusta lyhennettiin. Kaplanin mukaan sitä tulisi kuitenkin lyhentää entisestään, tai se kuuluisi perua kokokaan. Kaplan kuitenkin tähdensi, että mielipide on hänen henkilökohtainen eikä se vastaa Blizzardin kantaa.

Ohjaajan mukaan suurin osa Overwatch-tiimi ei tiennyt asiasta ennen kuin uutiset alkoivat levitä netissä. Kaplan on itse joutunut miettmään Overwatch Leaguen kurinpidollisia päätöksiä, joiden pohdinta kestää yleensä 5-6 päivää. Kaplan olikin sitä mieltä, että Blizzard ei miettinyt toimiaa blitzchungin kanssa loppuun saakka.