UUSIMMAT

Paine kasvaa: Näin hurjan summan Activision-Blizzardin skandaaleissa ryvettynyt toimitusjohtaja saisi erorahaa

22.11.2021 17:22 | Muropaketin toimitus

Activision-Blizzardin toimitusjohtaja Bobby Kotick tienaa satoja miljoonia euroja, jos hän päättää erota tehtävästään.

Activision-Blizzardin maineen lisäksi myös sen pörssikurssi on laskusuunnassa. Sen osakekurssi on tippunut jopa 30 prosenttia siitä, kun väitteet yhtiön toimista tulivat julkisuuteen viime heinäkuussa. Nyt yhtiön toimitusjohtaja Bobby Kotickin sanotaan puhuneen eroaikaistaan, kertoo Eurogamer.

Kotick oli kertonut, että hän pohtii eroamista, ellei yhtiön työkulttuuria saada nopeasti korjattua. Jos Kotick eroaa, voi hän saada yli 250 miljoonan euron kokoisen kultaisen kädenpuristuksen.

Activision-Blizzard on aiemmin tiedottanut ottaneensa käyttöön linjauksen, jonka mukaan yhtiössä on nollatoleranssi sukupuolista häirintää kohtaan. Activision-Blizzardin henkilökunta kysyi yhtiön johtokunnalta, koskeeko linjaus myös Bobby Kotickia, jonka syytetään muun muassa uhanneen tappaa alaisensa. Vastaus oli kieltävä.

Viime aikoina Kotickia on syytetty myös siitä, että hän on tiennyt yhtiön laajamittaisesta sukupuolisesta häirinnästä, mutta ei ole tehnyt sille mitään. Hän on lisäksi peitellyt tapauksia yhtiön johtokunnalta.

Paine yhtiön toimintaa kohtaan on viime aikoina kasvanut huomattavasti. Pieni osa Activision-Blizzardin osakkeenomistajista on vaatinut Kotickin lisäksi myös koko johtokunnan eroamista. Lisäksi yli 1700 yhtiön alaisista on allekirjoittanut avoimen kirjeen, jossa vaaditaan Kotickin eroamista yhtiön palveluksesta.

Myös PlayStation ja Xbox ovat ottaneet asiaan kantaa. Xboxin Phil Spencer totesi, että Xbox arvio uudelleen suhteensa Activision-Blizzardiin.

LUE MYÖS: Activision-Blizzardin työkulttuuri on täysin mätä – Toimitusjohtajaa syytetään tappouhkauksista ja sukupuolisesta häirinnästä