Paljastus pelihistoriasta: Näin merkittävällä tavalla ensimmäistä Assassin’s Creedia muutettiin juuri ennen julkaisua

25.05.2020 07:15 | Muropaketin toimitus

Alkuperäinen Assassin’s Creed -peli muuttui ratkaisevasti viimeisen viiden päivän aikana, paljasti kehittäjä.

Assassin’s Creed -pelisarja on tullut tunnetuksi paitsi valtavista pelimaailmoista, myös runsaasta määrästä vapaaehtoisia sivutehtäviä. Näin ei kuitenkaan ollut aina.

Kotaku nimittäin kertoo, että alkuperäisen Assassin’s Creedin ohjelmoijana työskennellyt Charles Randall on paljastanut Twitterissä kiinnostavan yksityiskohdan pelistä. Vuonna 2007 ilmestynyt peli oli Randallin mukaan käytännössä valmis, kun Ubisoft-johtajan lapsi testasi peliä ja kertoi sen olevan tylsä.

Randall tähdensi myöhemmin, ettei hän ole lopulta aivan varma kuka peliä testasi, mutta joka tapauksessa ylemmiltä tahoilta tuli käsky tuoda peliin lisää tekemistä. Deadlineen oli kuitenkin alle viikko, joten kehittäjille jäi vain viisi päivää aikaa suunnittella joukko lisätehtäviä peliinsä. Tänä aikana syntyivät Randallin mukaan esimerkiksi pelin flag race -haasteet sekä nimettömien temppeliritarien salamurhatehtävät. Ennen viime hetken spurttia pelissä oli siis vain päätehtävät ja kaikki merkittävimmät hetket.

Assassin’s Creed -sarjan seuraava peli on viikinkiajalle sijoittuva Assassin’s Creed Valhalla, joka ilmestyy loppuvuodesta. Peliä kehitetään PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle, sekä tuleville PlayStation 5 ja Xbox Series X -konsoleille.