Paradox osti Prison Architectin Introversion Softwarelta

09.01.2019 18:02 Muropaketin toimitus

Paradox Interactive on ostanut vankilan suunnitteluun keskittyvän strategiapeli Prison Architectin sen alun perin kehittäneeltä Introversion Softwarelta.

Intorversionin Prison Architect on kerännyt paljon kiitosta ja se on muun muassa voittanut parhaan indie-pelin BAFTA-palkinnon. Jatkossa peli kuuluu kuitenkin strategiapeleihin keskittyvän julkaisija Paradoxin kokoelmaan, sillä julkaisija on ostanut kaikki pelin oikeudet itselleen Introversionilta, kertoo Gamesindustry.

Introversionin perustajajäsen Mark Morriksen mukaan Prison Architect on ollut hyvin palkitseva projekti, mutta indie-studio on vienyt projektin jo niin pitkälle kuin mahdollista. Näin ollen jatkossa Paradoxin isommat resurssit mahdollistavat pelin julkaisun entistäkin suuremman yleisön saataville. Sopimuksen kauppahintaa ei ole paljastettu.

Paradoxin toimitusjohtaja Ebba Ljungerudin mukaan Prison Architect sopii todella hyvin julkaisijan katalogista jo ennestään löytyvien pelien kuten Cities: Skylinesin ja Surviving Marsin joukkoon. Jatkossa Architect-IP:n alta saattaa olla luvassa myös kokonaan uusia pelejä.