Pelaaja yritti huijata Steamin latauskoodeja feikkikahvilan varjolla, kertoo kehittäjä

16.12.2017 14:21 | Muropaketin toimitus

Surrealistisen Paradigm-pelin kehittäjä kertoo saaneensa pyyntöjä latauskoodeista pelikahvilalta, joka osoittautui huijaukseksi.

Pelaaminen voi olla hintava harrastus, ja moni pelaaja saattaa sortua kieroihinkin konsteihin saadakseen ilmaista pelattavaa – ja pelejä voi tietysti kaupata myös eteenpäin. Näin vaikuttaa tehneen tuntematon ukrainalainen pelaaja, joka yritti huijata itselleen Steamin latauskoodeja feikkikahvilan varjolla.

Keväällä ilmestyneen surrealistisen Paradigm-pelin kehittäjä Jacob Janerka kertoo Kotakun mukaan saaneensa pelihenkiseltä kahvilalta pyyntöjä Steamin latauskoodeista. Kahvila, jolla oli myös Twitter-tili, väitti antavansa alennuksia sekä ilmaisia pelejä asiakkaille, jotka vastasivat oikein pelejä koskeviin triviakysymyksiin.

Kun Janerka kuitenkin ryhtyi tutkimaan asiaa, huomasi hän koko homman olevan huijausta. Kahvilan ilmoitettu osoite vei kartalla keskelle ei mitään ja kahvilasta sekä sen työntekijöistä julkaistut kuvat paljastuivat olevan ukrainalaisen Boroda Drink -kahvilan Facebook-sivulta. Todellisella kahvilalla ei ole mitään tekemistä pelien kanssa, ja Janerkan löytämä Twitter-tili onkin sittemmin kadonnut.

Janerkan koko tarinan voi lukea kehittäjän Imgur-postauksesta, jossa on myös paljon kuvia. On yhä epäselvää, ovatko jotkut muut kehittäjät todella lahjoittaneet feikkikahvilalle latauskoodeja peleihinsä, kuten Janerkaan yhteyttä ottanut huijari väitti.

Keväällä Steamissa ilmestynyt Paradigm on pienen profiilin indiepeli, mutta peräti 98% sen saamista käyttäjäarvioista on kiittäviä. Paradigmin kerrotaan olevan surrealistinen seikkailupeli, jossa tavataan muun muassa karkkia oksentava laiskiainen. Alta näet pelin trailerin.