UUSIMMAT

Pelaajan 12 vuotta käyttämä nimimerkki vaihdettiin loukkaavan meemin takia – Xbox-johtaja pelasti päivän

27.08.2018 09:21 | Muropaketin toimitus

Xbox-johtaja Larry Hryb riensi hätiin, kun pelaaja menetti yli kymmenen vuotta käyttämänsä nimimerkin älyttömän meemin vuoksi.

Xbox teki hiljattain yllättävän päätöksen, ja sensuroi pelaajan nimimerkin loukkaavana pidetyn tuoreen meemin takia – siitä huolimatta, että nimimerkki oli ollut käytössä jo 12 vuotta.

Eurogamer kertoo Reddit-käyttäjä CaptainofAwesomen menettäneen näin alkuperäisen nimimerkkinsä, joka oli Ligma. Sana ”ligma” on viime aikoina yhdistetty fiktiiviseen sairauteen, johon Fortnite-pelaaja Ninjan huhuttiin kuolleen. Xbox-pelaaja Ligmalla se on kuitenkin ollut käytössä jo Halo 2:n ajoista asti, ja hänen mukaansa se viittaa Guild Wars -pelin hahmoon nimeltä Ligma Rensin.

Kun Ligman gamertag oli sitten eräänä päivänä vaihdettu uuteen (AngryKitten1025), hän kertoi asiasta Redditissä ja sai paljon huomiota viestillään. Tarina kantautui lopulta myös Xbox-johtaja Larry Hrybin eli ”Major Nelsonin” korviin, ja hän pyysi pelaajan sähköpostiosoitteen ja lupasi perehtyä asiaan.

Nyt Ligma kertookin, että hän on saanut nimimerkkinsä takaisin, mistä lienee kiittäminen Hrybiä. Valitettavasti kuitenkin Ligman vaimo, joka pelaa nimellä MrsLigma, on nyt vuorostaan joutunut sensuurin kohteeksi. Pariskunta odottelee vielä, saadaanko tämäkin vääryys oikaistua.

Muropaketin uusimmat