Pelaajat hyvällä asialla: Games Done Quick keräsi ennätysmäärän varoja hyväntekeväisyyteen

02.07.2019 10:49 | Muropaketin toimitus

Summer Games Done Quick -pikapelitapahtuma rikkoi aiemmat ennätyksensä ja keräsi kolme miljoonaa dollaria avustusjärjestölle.

Speedrun-pelaaminen, eli pelien läpäiseminen mahdollisimman nopeasti, on alkanut rajatun joukon eriskoisena harrastuksena, mutta siitä on tullut vuosien varrella yhä suositumpaa. Samalla on kasvanut myös kahdesti vuodessa järjestettävän Games Done Quick -tapahtuman suosio.

Viime viikolla järjestetty Summer Games Done Quick tekikin jälleen uuden ennätyksen, kertoo Eurogamer. Viikon mittainen, suorana streamattu tapahtuma keräsi tällä kertaa kolme miljoonaa dollaria hyväntekeväisyyteen. Kesätapahtuman avustuskohteena oli Lääkärit ilman rajoja -järjestö, joka auttaa muun muassa sotien ja katastrofien uhreja.

Keräystulos on peräti puoli miljoonaa suurempi, kuin viime talvena saavutettu edellinen ennätys. Talven Games Done Quick sai kokoon sinänsä kunnioitettavat 2,4 miljoonaa dollaria Prevent Cancer -syöpäsäätiölle.

Summer Games Done Quickissa järjestettiin yli 180 speedrun-sessiota. Kaikki pikapelisuoritukset löytyvät listattuna ja videolinkkien kanssa tapahtuman virallisilta sivuilta.