Pelaajat raivostuivat Deathloopin ongelmiin – Kostivat arviopommituksilla

16.09.2021 19:38 | Muropaketin toimitus

Deathloopin paikoin heikko suorituskyky turhauttaa pelaajia.

Deathloop sai Steamissa runsaasti kehnoja arvosanoja, sillä pelin suorituskyky ei ole toivotulla tasolla. Asiasta kertoo Tech Raptor -sivusto.

Kyseessä on tilanne, jossa peli kärsii hyvin pienestä nykimisestä. Syypäänä pidettiin Denuvo-kopiosuojaohjelmistoa. Tällä hetkellä peli on Steamissa saanut sellaisia arvosanoja, että sen kokonaisarvio on tasolla ”vaihteleva”.

Denuvo ei ole ensimmäistä kertaa pelien suorituskyvyn ongelmien kohteena. Vuonna 2018 Tekken-ohjaaja Katsuhiro Harada paljasti, että peli ei toimi kunnolla juuri Denuvon takia.

Amplitude Studios -yhtiön kehittämä Humankind on poistanut Denuvon pelistä, sillä pelin suorituskyvyn heikkoudesta tuli palautetta pelin suljetussa beta -kokeilussa.

LUE MYÖS: Arvostelu | Deathloop on yksi vuoden 2021 parhaista peleistä – ”Lähes viiden tähden toimintaa”

Ohjelmistokehittäjä Digital Foundry -yhtiö on tutkinut asiaa, ja sen mukaan ongelmat eivät johdu Denuvosta.

“Tällä hetkellä ei ole todisteita siitä, että Denuvo vaikuttaa peliin. Deatloopissa on ongelma, joka aiheuttaa epämieluisan tilanteen, mutta kyse ei ole suorituskykyyn liittyvästä asiasta”, kertoi Digital Foundryn Alexander Battaglia.

Deathloop-kehittäjä Arkane Studios kärsi vastaavasta ongelmasta, kun se julkaisi Dishonored 2:n PC:lle. Silloin pelin julkaissut Bethesda julkaisi asiaa koskevan tiedotteen, jossa se pahoitteli tilannetta, ja lupasi korjata ongelman.

Deathloop kehitettiin käyttäen Void Engine -pelimoottoria, jolla tehtiin myös Dishonored 2.

Bethesda Support -asiakastuki on julkaissut artikkelin, jossa kerrotaan eri tavoista, joilla päästä Deathloopia riivaavasta ongelmasta eroon.