UUSIMMAT

Pokémon Go -pelaajia kiusataan nyt loputtomilla banneilla – Mobiilihitin julkaisija ei ole tarjonnut toiminnalle mitään selitystä

13.04.2021 14:00 Muropaketin toimitus

Pokémon Go -pelaajat raportoivat joutuneensa bannikierteeseen, jossa he eivät edes ehdi tekemään uusia rikkeitä ennen uutta pelikieltoa.

Pokémon Gossa on ennenkin jaettu virheellisiä banneja viattomille pelaajille, minkä pelistudio Niantic on myös myöntänyt. Nyt Eurogamer kertoo kuitenkin uudesta ilmiöstä, jossa pelaajat kertovat saaneensa viikonmittaisia banneja yksi toisensa perään.

Pelisivuston mukaan useat pelaajat ovat raportoineet tapauksista, joissa he ovat saaneet seitsemän päivän pelikiellon, ja kirjautuessaan tämän jälkeen uudelleen sovellukseen löytäneet jälleen uuden pelikiellon. Pahimmillaan tämän kerrotaan tapahtuneen neljästi peräkkäin, mikä merkitsee jo 4-5 viikon banneja yhden viikon sijaan.

Osa pelaajista on Eurogamerin mukaan alunperin syyllistynyt huijaukseen, kuten kolmannen osapuolen sovelluksen käyttämiseen. Toiset pelaajat taas kertovat olevansa alunperinkin syyttömiä ja saaneensa bannit virheellisesti.

Niantic ei ole vielä kommentoinut uutta ilmiötä, eivätkä peliyhtiölle viestejä lähettäneet pelaajat ole saaneet mitään vastausta. Toivottavasti ongelma kuitenkin korjataan pian.

Pokémon Gossa tapahtuu paljon huijaamista ja viime vuonna pelistä sai pysyvästi bannit yli miljoona huijaria. Tästä huolimatta perättäiset pelikiellot ovat tietysti perusteettomia rangaistuksia.