Pelaajat selvittivät: Räiskintäpeli Anthemin aloituskivääri on pelin voimakkain ase

07.03.2019 09:00 | Muropaketin toimitus

BioWaren verkkoräiskintä Anthem kärsii bugista, joka tekee alkutason aseista pelin voimakkaimpia tykkejä.

Helmikuussa julkaistu Anthem on peli, jossa pelaajat hankkivat edetessään koko ajan voimakkaampia aseita. Kuinka ollakaan, kaikki tämä saattaa olla turhaa, sillä heti alussa käteen isketty kivääri näyttää olevan pelin voimakkain ase.

Kotaku kertoo, että havainnon teki ensimmäisenä Reddit-käyttäjä YeetLordSupreme, joka vertaili systemaattisesti 1-tason Defender Riflea pelin voimakkaampiin aseisiin. Hän havaitsi, että alussa saatava rupuase todellakin tekee enemmän vahinkoa kuin myöhemmässä pelisssä suurella vaivalla ansaittavat aseet.

Tämän havainnon jälkeen monet muutkin ovat jakaneet Reddit-keskustelussa vastaavia kokemuksia. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Anthemin alkutason aseet ovat suhteettoman voimakkaita, ja kyse lienee bugista. BioWaren tekninen suunnittelujohtaja Brenon Holmes tuli itse kommentoimaan keskusteluun ja tarjosi mahdollisen selityksen.

Holmesin kommentin perusteella aseiden voimakkuus johtunee Anthemin skaalausjärjestelmän bugista. Jotta alemman ja korkeamman tason pelaajat voisivat pelata yhdessä, skaalaa peli alemman tason pelaajien aseista tehokkaampia. Nyt näyttää siltä, että järjestelmä ei toimi oikein, ja kehittäjät tulevat selvittämään asian.

Voi siis olla, että bugi on pian korjattu. Ainakin toistaiseksi Anthemin aloitusaseesta ei kannata luopua.