Uusimmat

Pelaajayhteisö on raivoissaan, Overwatch-sankari kertoo: ”Meistä on tulossa Blizzard-vastaisen boikotin symboli”

10.10.2019 11:03 Muropaketin toimitus

Blizzardin toimet  Hearthstone-pelaaja Chung ”blitzchung” Ng Waita kohtaan ovat herättäneet raivoa ja yleisen Blizzardia vastustavan liikkeen internetissä. Sen symboliksi on noussut Overwatch-sankari Mei.

Kaikki alkoi, kun hongkongilainen Hearthstone-pelaaja blitzchung saapui Hearthstone-ottelun jälkeiseen haastatteluun pukeutuneena kaasumaskiin ja suojalaseihin ja lausui hongkongilaisten protesteja tukevan kommentin. Tapauksesta kertoi muun muassa Polygon. 

Blizzard reagoi tapahtumiin heittämällä blitzchungin ulos Hearthstone Grandmasters -ohjelmasta, antamalla hänelle porttikiellon tuleviin peleihin ja vetämällä takaisin hänen voittamat palkintorahat. Lisäksi Blizzard erotti blitzchungia haastatelleet henkilöt ja poisti streamin tallenteen näkyvistä. Syyksi Blizzard ilmoitti ”Blizzardin julkisen kuvan ja imagon vaarantamisen”.

Tapauksen jälkeen yhteisöpalvelu Redditissä ja muissa internetin pelajaayhteisöissä on alettu boikotoida Blizzardin pelejä ja palveluita ja monet ovat muun muassa innostuneet poistamaan Blizzard-tunnuksensa. Lisäksi internetissä on alkanut leviämään runsaasti Blizzard-vastaisia meemejä, sarjakuvia ja muuta materiaalia. Niissä vastarinnan symboliksi on usein nostettu Overwatch-sankari Mei.

Pro Hong Kong Mei inspiered by a post on here. Fuck Blizzard. from r/HongKong

Pro Hong Kong Mei inspiered by a post on here. Fuck Blizzard. from r/HongKong